kattnätsdörr?

Vad man bör tänka på när det är kattsäker dörr man vill ha är att detta i första hand är en myggnätsdörr avsedd att stänga ute insekter och småkryp. Vi kan inte hundra procent garantera att katten stannar inne men vi har sålt otroligt många nätdörrar till kattägare och det är inte mer än en handfull som återkommit och sagt att katten tagit sig ut.  

Alla våra nät är gjorda av UV-beständig, plastad glasfiber och är otroligt starka och tål att användas både av barn, vuxna och våra små djur som tex katter och hundar.
Vi har våra standardnät, förstärkta nät och finmaskiga nät.
Våra standardnät klarar av att katten klöser på det men många väljer ändå  det förstärkta nätet för att gardera sig. Alla delar i myggnätet går att byta ut så skulle du eller katten lyckas skada nätet så går det att byta. Vi behöver få hem myggnätskassetten och byta nätet hos oss då vi spänner upp det i en ram och ser till att det kapas till och monteras korrekt.

Myggnätet löper löst i en styrskena i över- och nederkant och sitter ju inte fast så i praktiken kan katten pressa på nätet och ta sig under.
Vad vi brukar rekommendera i de fallen är att sätta en lite högre tröskel.
Då kan inte katten pressa nätet över tröskeln och stannar inne.
Vad som skulle kunna hända i detta läge är att magneten släpper och dörren går upp.
Det kan man lösa med att sätta ytterligare en magnet eller om det verkligen är viktigt att katten är inne så kan man sätta en hasp.
 

Om katten tar sig ut genom att pressa upp nätet och krypa under - bygg på er befintliga tröskel så orkar katten inte lyfta nätet över tröskeln. I detta fall är tröskeln ovanligt hög och det brukar oftast räcka med att bara bygga på den ett par cm.