Mått på olika delar

Bredd på kassetten: 48 mm

Höjd på kassetten: 49 mm

Guide

  • Hur mäter jag min dörr eller mitt fönster inför en beställning?
  • Hur gör jag för att beställa eller för att få en offert?
  • Hur monteras kassett och skenor?
  • Hur betalar jag för mina varor?
  • Hur levereras min beställning?
  • Jag har köpt ett myggnät för att hålla min katt inne men den här lärt sig krypa under - vad kan jag göra?
  • Vad händer om jag mätt fel?
  • Måttanpassad produkt - ca 5 mm
  • Returer

Frågor och svar

Här försöker vi förtydliga och förklara vanliga frågor

Hur mäter jag min dörr eller mitt fönster inför en beställning?

Vi har gjort en enkel och smidig instruktion så att du kan se vad du bör tänka på när du mäter din dörr eller ditt fönster.
Vi ser gärna att du är så noga du bara kan med millimetermått. Även om din dörr- eller fönsterkarm ser rak ut, ta mått både i höger och vänster, uppe och nere för att se så inte karmen är sned.
Du hittar mätinstruktionen här

TA GÄRNA EN BILD
Vi rekommenderar att du tar en bild, med din mobilkamera eller en digitalkamera. Vi önskar en bild på varje hörn på din dörr eller ditt fönster samt på din tröskel. Skicka till oss via
e-post så hjälper vi dig med att titta på dina bilder och ser om det är något extra du behöver tänka på före en beställning/montering.

hur gör jag för att beställa eller bara för att få en offert?

Ring eller skicka oss en e-post och berätta vad du önskar. 

Vi ställer motfrågor om vad du ska ha din dörr till. Är det bara för att stänga ute insekter eller kan det vara så att du vill stänga inne din katt eller kanske stänga ute grannens katt? Solen kanske ligger på och du vill stänga ute värmen?
Utifrån dina behov  och önskemål så skickar vi dig en offert med dina önskemål specificerade oftast via e-post. Du tittar på offerten, ser så vi uppfattat färgval, nätval och dina önskade mått korrekt. Känns allt ok så önskar vi att du mailar oss åter med en bekräftelse. När vi fått din bekräftelse får du en orderbekräftelse och din dörr/fönster går till tillverkning.

hur monteras kassett och skenor?

Med din myggnätsdörr / myggnätsfönster skickar vi med en manual på hur du ska montera. Titta gärna en gång på filmen här nedan så ser du hur ett myggnätsfönster monteras. Det är samma som en myggnätsdörr MEN du sätter då istället kassetten i sidan på dörrkarmen istället och styrskenorna uppe och nere.
Vi förkapar och förborrar dina lister, kassetten kommer i beställd längd ( - ca 5 mm ).
På det sättet försöker vi förenkla varje steg så att monteringen ska gå så lätt som möjligt. 

Börja med att montera kassetten med de längsta skruvarna.
Skruva inte fast kassetten helt utan låt den sitta lite löst. Du ska nu trä in styrskenorna, först genom dragskenan och vidare upp mot kassetten. Den snedkapade sidan monteras mot kassetten. Var noga med att alla vinklar blir precis 90 grader.  Använd gärna vattenpass.

Efterskruva nu kassetten så att den sitter fast ordentligt.

Måtta ut var magnetblecket ska sitta genom att dra ut/ner dragskenan och se hur den sluter mot fönsterkarmen/dörrkarmen. Skruva fast magnetblecket.
Dra återigen ner dragskenan och måtta ut var själva magneten ska sitta. Den måste ju sitta så den fäster mot magnetblecket. Förborra gärna hålen för magneten i den skåra som löper utmed dragstången.
Skruva fast magneten med skruvarna . Titta gärna på filmen här nedan för mer info.
Det följer med små täcklock som du kan montera i hålen över skruvarna på kassetten samt två små "pluppar" som du monterar på själva kassetten mellan kassett och dragskena. 

Vi rekommenderar att du tar en dutt silikonspray på skenorna för att dragskenan ska löpa bättre.  Detta kan du göra ett par gånger per år, när du tycker att ditt myggnätsfönster eller myggnätsdörr inte glider upp lika lätt som vanligt.
 
Har du frågor så ring eller maila oss. Vi hjälper dig på vägen.

HAR DU EN KARM I ALLMOGESTIL? OMVÄND MAGNETMONTERING

loading...

HAR DU EN KARM I ALLMOGESTIL? OMVÄND MAGNETMONTERING

Alla hus har inte spikraka karmar och vinklar. Där får man ändra på installationen lite grann när man kommer till magneten så att den tar ordentligt.
Här har vi satt magneten i karmen istället för på dragstången där vi i vanliga fall brukar montera den. Avfasningen i karmen hade annars gjort att det varit svårt att fästa magnetblecket rakt och bra.

hur betalar jag för mina varor?

Samtidigt som vi skickar iväg din myggnätsdörr eller ditt myggnätsfönster så postar vi även en faktura där belopp och vårt bankgironummer står angivet. Du har 7 dagars betalningstid från det att  produkten lämnar tillverkningen. Då bör du i god tid ha hunnit få din vara och kanske till och med fått den på plats?

hur levereras min beställning?

Vi använder oss framförallt av fraktbolaget UPS som hjälper oss att leverera våra sändingar runt om i Sverige och även till övriga Europa. På mindre orter använder sig UPS av samarbetspartners som tex PostNord.
Dina varor levereras direkt hem till din dörr och detta sker normalt mellan kl 08:00-18:00 vardagar. 

jag har köpt ett myggnät för att hålla min katt inne men den har lärt sig krypa under - vad kan jag göra?

Framförallt är detta ett myggnät, ett nät för att stänga ute insekter och mindre kryp. 
Nätet är tåligt och klarar av att din katt krafsar på det, det förstärkta nätet tål till och med att din katt klättrar och klöser i det.
Katter är smarta och kluriga djur och några av dem lär sig hur de kan krypa under nätet för att ta sig ut till friheten utanför.
TIPS för att lösa det - 
Bygg på din befintliga tröskel ett par cemtimeter med en list/tröskel från något byggvaruhus så att din tröskel blir lite högre. Eftersom nätet är spänt av fjädern inne i kassetten så ska det till en riktigt rejäl "monster"katt för att den ska orka trycka nätet över din påbyggda tröskel.  Här kan det dock bli så att katten är så stark att den orkar trycka så hårt att magneten släpper - det löser vi med att skicka med en extra magnet när du köper din dörr.

loading...

vad händer om jag mätt fel?

Om du mot förmodan mätt fel och kassetten inte får plats så hjälper vi dig givetvis att kapa till den så den blir i rätt längd.
 Har du däremot mätt så att den är för kort så kan vi med tips och goda råd hjälpa dig med lösningar så att det ändå sluter ordentligt tätt.

Måttanpassad produkt - ca 5 mm

I din offert upplyser vi om att vi drar av ca 5 mm från det mått som vi får av dig. Det är för att ge utrymme för små ojämnheter i din dörr- eller fönsterkarm. Det kommer inte att påverka funktionen.

Returer

ClearView Swedens produkter är måttanpassade och kan därför inte lämnas tillbaka eller bytas ut. Givetvis vill vi att du ska bli nöjd och gör vad vi kan för att få till en bra lösning.

Varan måste vara i perfekt skick, den får inte ha använts eller ändrats på något sätt. Vi förbehåller oss rätten att neka eventuella returer som inte godkänns i vår kvalitetskontroll.

Distans & hemförsäljningslagen
5 §
Avser distansavtalet en vara som skall tillverkas eller väsentligt ändras efter konsumentens särskilda önskemål eller som annars skall få en tydlig personlig prägel, får konsumenten och näringsidkaren skriftligen avtala att det inte skall finnas någon ångerrätt.
- Med skriftligt menas även det som står på vår hemsida.